Bedrijfsfotografie

Professionele bedrijfsfoto’s, essentieel voor online ondernemers!

Productfoto’s, teamfoto’s, sfeerimpressies. Foto’s ondersteunen klanten bij het maken van keuzes en geven je bedrijf een professionele uitstraling. Deze foto’s kunnen ook op sociale media gebruikt worden.

Daag je ons uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Wat is bedrijfsfotografie?

Je wilt natuurlijk dat jouw merk op de juiste manier in de spotlights wordt gezet. Duidelijke foto’s die de juiste emoties opwekken maken echt het verschil. Met onze zakelijke fotoshoots creëren wij het perfecte plaatje om jouw onderneming naar een volgend niveau te tillen.

Hoe fotografie werkt

De voordelen van bedrijfsfotografie

De stappen naar het perfecte plaatje

Stap 1: Wensen bespreken

Je hebt zelf waarschijnlijk een goed idee naar wat voor soort foto’s je op zoek bent en waar je ze voor wilt gebruiken. Het is belangrijk om deze wensen goed met ons door te spreken zodat onze neuzen dezelfde kant uit wijzen.

Stap 2: Shotlist samenstellen

Afhankelijk van de wensen maken wij een specifieke shotlist. Hierin staat omschreven welke foto’s wij maken. Deze lijst wordt met jou doorgesproken en ondertekend na akkoord. Een shotlist waarborgt dat wij alle beloofde foto's ook daadwerkelijk leveren.

Stap 3: Modellen & locatie bepalen

Om foto’s te maken hebben we een locatie en soms ook modellen nodig. Doorgaans is de locatie een bedrijfspand zoals een fysieke winkel. Modellen kunnen worden ingehuurd maar vaak kiezen bedrijven er voor te werken met eigen personeel.

Stap 4: Shooten & editen

Tijdens het fotograferen gebruiken wij de shotlist als leidraad. Hoe lang het duurt is afhankelijk van de hoeveelheid en complexiteit van de foto's. Op een vooraf afgesproken dag leveren wij de geëdite foto’s af.

Onze fotograaf aan het woord

Alles over bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie, ook wel zakelijke fotografie genoemd is een breed begrip. Het omvat elke vorm van fotografie met commerciële doeleinde. Of het nu gaat om productfotografie, sfeerfoto’s voor een nieuw menu in een restaurant of luchtfoto’s. Wij denken graag samen mee om het perfecte plaatje te realiseren.

Productfotografie

Voor webwinkels zijn productfoto’s het meest belangrijke 

conversie element

. Omdat bezoekers een product niet fysiek kunnen bekijken zijn ze aangewezen op de beschikbare foto’s op de productpagina. Deze moeten vanuit de juiste hoeken, met de juiste belichting en 

resolutie

 gemaakt worden. Duidelijke productfoto’s geven het gevoel een product ook daadwerkelijk in handen te hebben.
Productfoto's maak je in een fotostudio

Met goede foto's bereik je nieuwe klanten

Sfeerbeelden van het bedrijf

Sfeerbeelden zijn een breed begrip. Doorgaans willen ondernemers foto’s om website bezoekers een kijkje achter de schermen te bieden. Maar misschien ben je wel opzoek naar goede foto’s om reclame te maken op Google of social media. Het doel van sfeerbeelden is om een verwachting te scheppen voor nieuwe klanten.

Wat mag je verwachten

Wij leveren keurige foto’s af en werken volgens strakke deadlines. Ook denken wij graag mee naar creatieve oplossingen om het meeste uit een shoot te halen. Tevens kunnen we ondersteuning bieden bij het optimaliseren van foto’s voor online gebruik op een website, of implementatie in een online marketing strategie.
Wij leveren keurige bedrijfsfoto's af volgens afspraak

8 tips voor bedrijfsfotografie

Om foto’s te mogen gebruiken waar mensen op staan heb je schriftelijk toestemming nodig. Door alle modellen een toestemmingsformulier te laten ondertekenen voorkom je in de toekomst juridische problemen rondom het portretrecht.
Voorbeeld toestemmingsverklaring portretrecht AVG

Het is verstandig om vooraf zelf goed na te denken welke foto’s je wilt hebben en waar je ze voor wilt gebruiken. Wij kunnen dan meedenken in oplossingen om het perfecte plaatje af te leveren.

Wanneer wij op locatie foto’s komen maken is het verstandig alle medewerkers hierover te informeren. Dit helpt verwarring voorkomen en geeft medewerkers tijd om zich voor te bereiden.

Vaak kiezen bedrijven voor productfoto’s met witte achtergrond. Dit zorgt er voor dat een product centraal staat en er geen andere vorm van afleiding is.

Zet het onderwerp centraal door gebruik te maken van een witte achtergond

De juiste belichting is cruciaal voor een goede foto. Wij zullen altijd eigen flitsapparatuur meenemen voor de juiste belichting. Als je zelf je eigen foto’s maakt ben je aangewezen op daglicht of de verlichting van het gebouw.

De juiste belichting is cruciaal voor een goede foto

Het is belangrijk een locatie te kiezen die aansluit bij het beoogde doel van de foto’s. Voor productfoto’s is dit bijna altijd onze fotostudio. Voor alle andere foto’s kan er gekozen worden om een eigen locatie te gebruiken of een speciale locatie te huren.

Fotolocatie Sydney opera house Australië

Voor onze foto’s maken wij gebruik van professionele camera-apparatuur. Indien je fotografie toch eerst zelf wilt proberen raden wij aan om een van de nieuwste telefoons zoals een Iphone 14 pro te gebruiken. Zeker in combinatie met goede belichting maken deze telefoons prachtige foto’s.

Voor de beste plaatjes maak je gebruik van professionele camera apparatuur
Voordat foto’s worden gebruikt voor op een website moeten ze gecomprimeerd worden. Een foto uit een telefoon of professionele camera kunnen makkelijk 10 tot 50 MB zijn. Dit maakt een website enorm traag. Foto’s comprimeren doe je op drie manieren:
  1. Verklein het aantal pixels. Doorgaans is 1000 x 1000 pixels ruim voldoende
  2. Comprimeer Jpeg bestanden in Shortpixel
  3. Converteer Jpeg bestanden naar

    WEBP

     formaat voor optimale laadtijden
Een geoptimaliseerde vs een niet geoptimaliseerde foto

Ons werk

Onze tevreden klanten aan het woord

Tim Wouters
Tim Wouters
Eigenaar Trendy Meubels
Lees verder
Sinds 2019 is Uplevel marketing altijd nauw betrokken geweest binnen onze bedrijfsvoering. Zij hebben een moderne webshop voor ons gebouwd en zijn verantwoordelijk voor ons online marketing plan. Wanneer er iets fout gaat hoef ik maar te appen of te bellen en het word meteen opgepakt.
Geert van den Wildenberg
Geert van den Wildenberg
Eigenaar Cogni Care
Lees verder
Uplevel marketing is verantwoordelijk geweest voor de transitie naar een nieuwe, moderne website. Daarnaast helpen zij ons intensief om de Duitse markt te betreden. Hele kundige mensen zijn het.
Wouter de Haas
Wouter de Haas
Eigenaar Back in Nature
Lees verder
Sinds 2021 ben ik gestart met mijn eigen personal training onderneming. Uplevel heeft voor mij een website ontwikkeld die ik zelf in beheer heb. Wat ik fijn vind is het laagdrempelige contact.
Julianne Ottenbros
Julianne Ottenbros
Eigenaar TWP Family
Lees verder
Af en toe loop ik een beetje vast met mijn social media marketing. Al meermaals hebben zij mij geholpen structuur in mijn campagnes aan te brengen en doelgerichter te adverteren.
Jessica Santori
Jessica Santori
Club Santa Rosa
Lees verder
Wij hebben Uplevel Marketing op ons resort in Lanzarote mogen ontvangen. Zij hebben voor ons een promotiefilm ontwikkeld en nieuwe fotos gemaakt om onze website te updaten.
Mattia Ordine
Mattia Ordine
Eigenaar La Tabla
Lees verder
Gedurende de corona uitbraak heeft Uplevel marketing een promotievideo over Lanzarote gemaakt. Hierin hebben zij mijn tapas restaurant in terug laten komen. Hartstikke bedankt daarvoor!
Vorige
Volgende

Zij hebben ons al uitgedaagd

Jouw marketeer

Dave Verstappen

Daag jij mij uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Exclusiviteit

Exclusiviteit bij ons betekend dat wij niet werken voor meer dan één bedrijf uit dezelfde branche binnen een regio. Wij hebben integriteit hoog in het vaandel staan.

Snel geholpen

Zeker in onze branche wil je natuurlijk snel geholpen worden. Vanwege onze persoonlijke aanpak kunnen wij snel schakelen bij veranderingen. Je beland bij ons hierdoor altijd boven op de stapel.

Persoonlijk

Wij zijn een klein specialistisch team. Hierdoor is het contact met onze klanten lekker persoonlijk. Onze ervaring is dat dit erg fijn en snel werkt.

Transparant

Wij houden onze klanten op de hoogte over de voortgang en prestaties van onze projecten. Prijzen worden vooraf duidelijk gecommuniceerd. Hiermee houden wij onze dienstverlening transparant.

Daag jij mij uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Shotlist

Een shotlist is een lijst waarin elke specifiek gewenste foto benoemd wordt met eventuele bijzonderheden.

Resolutie

De resolutie is de grootte van de foto. Dit wordt vaak uitgedrukt in Megapixels.

WEBP

WEBP zijn een nieuwe generatie bestandsformaten voor online gebruik. WEBP bestanden zijn doorgaans 30% kleiner dan JPEG bestanden. Hierbij wordt niet ingeleverd op kwaliteit.

Conversie element

Met conversie elementen worden elementen bedoeld die er voor zorgen dat bezoekers de keuze maken om te kopen.

Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *