Linkbuilding

Word organisch gevonden door autoriteit op te bouwen in Google, gaaf!

Met “backlinks” naar jouw website/webshop bouw je autoriteit op in Google. Dit is belangrijk om organisch bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen. Onze linkbuilding strategie biedt uitkomst.

Daag je ons uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Wat is linkbuilding?

Het aantal relevante 

backlinks

 van een website staat in verhouding met de autoriteit in zoekmachines zoals Google. Een website met voldoende autoriteit rondom een bepaald onderwerp zal hoger organisch ranken in de zoekresultaten. Backlinks genereren op een legale wijze is specialistisch werk waar wij bij kunnen helpen.
Hoe lnikbuilding werkt

De voordelen van linkbuilding

De stappen naar een succesvolle backlink strategie

Stap 1: Huidig linkprofiel analyseren

Door het huidige linkprofiel in kaart te brengen kunnen we een startpunt en realistische doelstellingen bepalen. Sommige websites zijn al voorzien van een Search Engine Optimization (SEO) technisch sterke basis, bij anderen moet hier nog aan gewerkt worden.

Stap 2: Relevante keywords zoeken

De meest waardevolle backlinks komen van domeinen met een hogere domein autoriteit op voor jou relevante keywords. Met behulp van keyword research bepalen wij welke termen relevant zijn. De resultaten uit dit onderzoek zijn belangrijk om een richting te bepalen.

Stap 3: Linkbuilding strategie maken

De manier waarop wij backlinks genereren kan grofweg in vier categorieën worden opgedeeld. We kunnen backlinks zelf toevoegen, er om vragen, kopen of op organische wijze verdienen. Wij gebruiken enkel legale White Hat linkbuilding strategieën.

Stap 4: Relevante partners zoeken

Omdat backlinks altijd van externe websites komen is het belangrijk om relevante partners te zoeken. Een goede backlink partner heeft veel autoriteit in dezelfde branche. Denk bijvoorbeeld aan nieuwssites, online tijdschriften, blogs en influencers.

Onze SEO expert aan het woord

Alles over linkbuilding

Online ondernemingen kunnen enorm veel extra omzet genereren wanneer zij bovenaan in zoekmachines zoals Google staan. Hiervoor moet online autoriteit worden opgebouwd voor relevante zoektermen. Met behulp van linkbuilding wordt over een langere periode langzaam gewerkt aan het vergroten van de organische bezoekersstroom via Google.

Hoe komen wij aan backlinks?

Relevante backlinks op legale wijzen creëren is een ingewikkeld proces. Grofweg kan dit in vier categorieën worden opgedeeld:

 • Toevoegen (bijvoorbeeld: doorverwijzen vanaf eigen social media accounts)
 • Vragen (bijvoorbeeld: een nieuwssite te vragen iets over jou te schrijven)
 • Kopen (bijvoorbeeld: door een influencer een blog over je te laten schrijven)
 • Verdienen (bijvoorbeeld: tevreden klanten die hun aankoop delen op social media)
Vier manieren om aan backlinks te komen
Zes technische aspecten die de waarde van een link bepalen

Aan welke eisen moet een link voldoen?

Niet elke link is even waardevol. Afhankelijk van zes technische aspecten kan een backlink super waardevol of nagenoeg waardeloos zijn.
 1. Autoriteit (Google’s PageRank algoritme bepaalt hoe autoritair een website is. Ahrefs is een soortgelijke tool en is gratis beschikbaar)
 2. Relevantie (Hoe meer de backlink link verwant is aan hetzelfde onderwerp hoe relevanter die is.)
 3. Anchor tekst (De kwaliteit van het stukje tekst waarachter de backlink geplaatst is)
 4. Follow/nofollow (Een

  follow backlink

   is de enige vorm die ook daadwerkelijk autoriteit doorgeeft naar jouw website)
 5. Plaatsing (Een backlink weggestopt in de

  footer

   is minder waard dan een backlink bovenaan in een relevant stuk content)
 6. Doel (Wordt er naar de homepage verwezen of naar een specifieke pagina waarvan jij wil dat die beter rankt in Google?)

Wat kan ik zelf aan linkbuilding doen?

Het genereren van relevante backlinks is een ingewikkeld en specialistisch proces. Toch zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen.

 • Link vanaf social media profielen naar jouw website
 • Laat een relevante opmerking met backlink achter in een reactie op een blog
 • Zoek naar websites die jouw merk vermelden zonder door te linken
Je kan zelf ook relevante backlinks genereren

8 tips voor succes in Google

Het is verleidelijk te kiezen voor louche online bedrijven die voor een laag bedrag backlinks genereren. Op het eerste oog lijkt dit een geweldige oplossing. Feit is dat deze manier van linkbuilding gestraft wordt door Google. Je zal niet de eerste website zijn die hierdoor permanent van Google verwijderd wordt. Linkbuilding is een zeer waardevolle SEO strategie maar er bestaat geen quick fix voor.

Indien je bedrijf al langer bestaat is het mogelijk dat verschillende websites jouw bedrijf of merk al vernoemen. Als dit gebeurt zonder dat ze naar jouw website linken kun je hier om vragen. Dit is een van de makkelijkste manieren om aan waardevolle backlinks te komen. Door te zoeken in Google met de naam van je merk, bedrijf of product kun je hier achter komen.

Veel engagement op eigen social media kanalen is een belangrijke ranking factor. Door vanuit social media kanalen regelmatig te linken naar relevante content op je website genereer je niet alleen extra bezoekers maar ook extra backlinks.

Soms kan het zo zijn dat jouw bedrijf problemen oplost waar blogs over geschreven zijn. In dit geval kun je dit blog voorzien van een waardevolle reactie met een backlink naar je eigen website met extra informatie.

Door klanten aankopen te laten delen op social media kun je enorm veel extra backlinks genereren. Klanten doen dit vaak niet uit zichzelf. Het is vaak goed om hier een bepaalde beloning tegenover te zetten.

Door unieke en waardevolle content op je eigen website te plaatsen kun je er voor zorgen dat andere websites hier naar zullen linken. Misschien kun je wel een handige online tool ontwikkelen of een video met waardevolle informatie?

Bloggers zijn mensen met een blog website. Zij zijn vaak gespecialiseerd in één bepaald onderwerp. Door samen te werken met een blogger is het mogelijk om (al dan niet tegen betaling) goede backlinks te genereren.

Influencers zijn bekende mensen op social media die een sterke invloed hebben op hun achterban. Wanneer bekende mensen, die relevant zijn voor jouw branche, zich positief uitlaten over jouw bedrijf kan dit enorm veel naamsbekendheid en backlinks opleveren.

Ons werk

Onze tevreden klanten aan het woord

Tim Wouters
Tim Wouters
Eigenaar Trendy Meubels
Lees verder
Sinds 2019 is Uplevel marketing altijd nauw betrokken geweest binnen onze bedrijfsvoering. Zij hebben een moderne webshop voor ons gebouwd en zijn verantwoordelijk voor ons online marketing plan. Wanneer er iets fout gaat hoef ik maar te appen of te bellen en het word meteen opgepakt.
Geert van den Wildenberg
Geert van den Wildenberg
Eigenaar Cogni Care
Lees verder
Uplevel marketing is verantwoordelijk geweest voor de transitie naar een nieuwe, moderne website. Daarnaast helpen zij ons intensief om de Duitse markt te betreden. Hele kundige mensen zijn het.
Wouter de Haas
Wouter de Haas
Eigenaar Back in Nature
Lees verder
Sinds 2021 ben ik gestart met mijn eigen personal training onderneming. Uplevel heeft voor mij een website ontwikkeld die ik zelf in beheer heb. Wat ik fijn vind is het laagdrempelige contact.
Julianne Ottenbros
Julianne Ottenbros
Eigenaar TWP Family
Lees verder
Af en toe loop ik een beetje vast met mijn social media marketing. Al meermaals hebben zij mij geholpen structuur in mijn campagnes aan te brengen en doelgerichter te adverteren.
Jessica Santori
Jessica Santori
Club Santa Rosa
Lees verder
Wij hebben Uplevel Marketing op ons resort in Lanzarote mogen ontvangen. Zij hebben voor ons een promotiefilm ontwikkeld en nieuwe fotos gemaakt om onze website te updaten.
Mattia Ordine
Mattia Ordine
Eigenaar La Tabla
Lees verder
Gedurende de corona uitbraak heeft Uplevel marketing een promotievideo over Lanzarote gemaakt. Hierin hebben zij mijn tapas restaurant in terug laten komen. Hartstikke bedankt daarvoor!
Vorige
Volgende

Zij hebben ons al uitgedaagd

Jouw marketeer

Dave Verstappen

Daag jij mij uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Exclusiviteit

Exclusiviteit bij ons betekend dat wij niet werken voor meer dan één bedrijf uit dezelfde branche binnen een regio. Wij hebben integriteit hoog in het vaandel staan.

Snel geholpen

Zeker in onze branche wil je natuurlijk snel geholpen worden. Vanwege onze persoonlijke aanpak kunnen wij snel schakelen bij veranderingen. Je beland bij ons hierdoor altijd boven op de stapel.

Persoonlijk

Wij zijn een klein specialistisch team. Hierdoor is het contact met onze klanten lekker persoonlijk. Onze ervaring is dat dit erg fijn en snel werkt.

Transparant

Wij houden onze klanten op de hoogte over de voortgang en prestaties van onze projecten. Prijzen worden vooraf duidelijk gecommuniceerd. Hiermee houden wij onze dienstverlening transparant.

Daag jij mij uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Footer

De footer is een website element dat helemaal onderaan staat.

Follow backlink

Een follow backlink geeft autoriteit door. 
Een nofollow backlink geeft geen autoriteit door.

White Hat linkbuilding

White Hat linkbuilding is het genereren van backlinks op een volgens Google legale manier.

Keywords

Keywords (Nederlands: zoektermen) zijn de woorden of zinnen die mensen gebruiken om te zoeken in zoekmachines zoals Google.

Backlinks

Een backlink is een verwijzing van een externe website naar die van jou.

Domeinen

Met een domein wordt de domeinnaam van een website bedoeld zoals: uplevelmarketing.nl