Mobile First Webdesign

Een site die uitstekend werkt op mobiel, dat is heel belangrijk!

Een site met een mobile first webdesign is primair gebruiksvriendelijk voor mobiele apparaten. De gestaagde groei van mobiele gebruikers zorgt ervoor dat deze technologie steeds belangrijker wordt.

Daag je ons uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Wat is een mobile first webdesign?

Steeds meer mensen gebruiken een mobiele telefoon om te surfen op het internet. De afgelopen 10 jaar is het aandeel mobiele gebruikers geëxplodeerd van 11% (2012) naar 60% (2022)! Sinds 2022 scoort een website met een

mobile first webdesign

ook hoger in Google. Voor een solide toekomst is het belangrijk mee te gaan in deze transitie.
Hoe mobile first webdesign werkt

De voordelen van een mobile first webdesign

Stapsgewijs naar een succesvol mobile first webdesign

Stap 1: Website analyse

Heb je al een website of wil je een compleet nieuwe website laten bouwen? In beide gevallen voeren we een grondige analyse uit. Met behulp van Google Analytics en Hotjar onderzoeken we hoe we eventuele knelpunten kunnen verbeteren.

Stap 2: Wensen bespreken

Tijdens het ontwerpen van een nieuwe website houden wij rekening met specifieke wensen. Een website is een online visite kaartje van jouw bedrijf. Het is dus belangrijk dat huisstijlen en website elementen op de juiste manier geïmplementeerd worden.

Stap 3: Design opleveren

Op een vooraf afgesproken tijd leveren wij het mobile first webdesign op. We plannen een afspraak in om het design samen door te nemen. Hierbij noteren wij eventuele verbeterpunten en nieuwe wensen.

Stap 4: Optimaliseren

Nu het mobile first webdeisgn definitief is gaan we deze voorzien van eigen content. Teksten, foto's, video’s en alle andere content wordt geoptimaliseerd en overgezet naar de nieuwe website. We voeren nog een laatste check uit waarna de nieuwe website live gaat.

Onze webdesign expert aan het woord

Alles over een mobile first webdesign

Online oriënteren en shoppen via je telefoon is makkelijk, snel en veilig. Het is dan ook niet gek dat steeds meer consumenten fysieke winkels links laten liggen. In 2022 kocht 88% van alle 25 tot 45-jarigen wel eens iets online. Omdat steeds meer mensen gebruik maken van hun telefoon is het belangrijk om jouw website gebruiksvriendelijk te maken voor mobiele gebruikers.

Is het hebben van een mobile first webdesign belangrijk?

Ja, nu meer dan ooit is een mobile first webdesign van belang. Het gemiddelde aandeel mobiele website bezoekers is met 60% groter dan dat van desktop gebruikers. In de toekomst zal dit percentage naar alle waarschijnlijkheid nog verder stijgen. De online wereld verandert snel en met een mobile first webdesign ben je future proof.

Steeds meer mensen maken gebruik van een mobiel apparaat
Wij maken gebruik van gebruiksvriendelijke software

Kan ik zelf nog wel aanpassen doorvoeren?

De software die wij gebruiken voor klanten is zeer gebruiksvriendelijk en erg snel. In een handomdraai vervang je een foto of pas je tekst aan. Uiteraard helpen wij je altijd als je ergens niet uitkomt. Vaak kiezen onze klanten er voor om ook op het gebied van online marketing samen te werken. In dit geval voeren wij de benodigde veranderingen zelf door.

Zit ik ergens aan vast?

Nee hoor, het ontwikkelen van een mobile first webdesign doen we op project basis. Wanneer het project is afgerond hoef je ons niet meer te betalen. Vaak kiezen bedrijven er wel voor de hosting en software licenties via ons te laten lopen omdat dit goedkoper is.

8 tips voor een mobile first webdesign

Benieuwd of je website mobiel vriendelijk is? Gebruik Google’s mobile friendly test tool. Wanneer je deze tool inzet zal Google je website scannen en de mobiele gebruiksvriendelijkheid beoordelen. Deze tool geeft ook aanbevelingen om de mobiele gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Volgens Google is de website van de Efteling mobiel vriendelijk

Mobiele gebruikers maken vaak gebruik van de zoekbalk om te navigeren. De meest gebruiksvriendelijke zoekbalken geven visuele resultaten al weer tijdens het typen. Een kleine thumbnail afbeelding voorzien van een titel, korte tekst en een eventuele prijs helpt de gebruiker bepalen welke resultaten relevant zijn.

De zoekbalk van Trendy Meubels geeft resultaten tijdens het typen

Een hamburger menu links boven in beeld is een logische startplek om te navigeren. Vanuit daar kun je de pagina’s, diensten en producten op een voor jouw logische wijze categoriseren. Door gebruik te maken van kleine afbeeldingen ondersteun je de verschillende menu items op een visuele wijze.

Plaats navigatie elementen daar waar gebruikers het verwachten
Korte laadtijden zijn enorm belangrijk voor een goede gebruikerservaring. De volgende punten hebben een positieve invloed op de laadtijden:
  • Een snelle server in de buurt van waar je klanten wonen. Komen je klanten uit Nederland? Kies dan voor een server in Nederland.
  • Optimaliseer foto’s door ze gecomprimeerd in

    WebP

    formaat aan te leveren
  • Scan je website met GT metrix en Google Lighthouse om de snelheid te beoordelen.
Een snelle website zorgt ervoor dat minder bezoekers afhaken

Op een mobiel scherm is de ruimte zeer beperkt. Denk goed na over welke informatie je juist wel of juist niet laat zien. Houd daarnaast ook rekening met het verticale formaat. Voor goed overzicht is het belangrijk dat tekst goed leesbaar is en er ook voldoende witruimte is.

Op desktop heb je meer ruimte
Op mobiel apparaat moet je keuzes maken in de elementen die je wel en niet laat zien
Denk goed na in welke fase van de customer journey een 

pop-up

 waardevol is. Wanneer iemand net op je website geland is wordt een pop-up met een “speciale aanbieding” eerder als irritant ervaren dan als iets positiefs.
Pop-ups tijdens het landen op een website geeft een negatieve User Experience

De manier waarop jouw website wordt weergegeven kan verschillen tussen verschillende browsers. Het is belangrijk om regelmatig het mobile first webdesign te checken in de meest populaire browsers. De meest gebruikte internetbrowsers ter wereld in 2022 zijn:

  • Google Chrome (66%)
  • Safari (19%)
  • Edge, firefox, Opera etc.. (15%)

Schermformaten van mobiele telefoons verschillen onderling enorm. Houd tijdens het maken van een mobile first webdesign rekening met deze verschillende formaten. Vaak is het beter om tijdens het design rekening te houden met % in plaats van pixels. Maak gebruik van de responsive design mode in Safari en Google Chrome om het design op verschillende mobiele apparaten te testen.

Ons werk

Onze tevreden klanten aan het woord

Tim Wouters
Tim Wouters
Eigenaar Trendy Meubels
Lees verder
Sinds 2019 is Uplevel marketing altijd nauw betrokken geweest binnen onze bedrijfsvoering. Zij hebben een moderne webshop voor ons gebouwd en zijn verantwoordelijk voor ons online marketing plan. Wanneer er iets fout gaat hoef ik maar te appen of te bellen en het word meteen opgepakt.
Geert van den Wildenberg
Geert van den Wildenberg
Eigenaar Cogni Care
Lees verder
Uplevel marketing is verantwoordelijk geweest voor de transitie naar een nieuwe, moderne website. Daarnaast helpen zij ons intensief om de Duitse markt te betreden. Hele kundige mensen zijn het.
Wouter de Haas
Wouter de Haas
Eigenaar Back in Nature
Lees verder
Sinds 2021 ben ik gestart met mijn eigen personal training onderneming. Uplevel heeft voor mij een website ontwikkeld die ik zelf in beheer heb. Wat ik fijn vind is het laagdrempelige contact.
Julianne Ottenbros
Julianne Ottenbros
Eigenaar TWP Family
Lees verder
Af en toe loop ik een beetje vast met mijn social media marketing. Al meermaals hebben zij mij geholpen structuur in mijn campagnes aan te brengen en doelgerichter te adverteren.
Jessica Santori
Jessica Santori
Club Santa Rosa
Lees verder
Wij hebben Uplevel Marketing op ons resort in Lanzarote mogen ontvangen. Zij hebben voor ons een promotiefilm ontwikkeld en nieuwe fotos gemaakt om onze website te updaten.
Mattia Ordine
Mattia Ordine
Eigenaar La Tabla
Lees verder
Gedurende de corona uitbraak heeft Uplevel marketing een promotievideo over Lanzarote gemaakt. Hierin hebben zij mijn tapas restaurant in terug laten komen. Hartstikke bedankt daarvoor!
Vorige
Volgende

Zij hebben ons al uitgedaagd

Jouw webdeveloper

Maury van den Wildenberg

Een foto van Maury met een laptop in haar hand

Daag jij mij uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Exclusiviteit

Exclusiviteit bij ons betekend dat wij niet werken voor meer dan één bedrijf uit dezelfde branche binnen een regio. Wij hebben integriteit hoog in het vaandel staan.

Snel geholpen

Zeker in onze branche wil je natuurlijk snel geholpen worden. Vanwege onze persoonlijke aanpak kunnen wij snel schakelen bij veranderingen. Je beland bij ons hierdoor altijd boven op de stapel.

Persoonlijk

Wij zijn een klein specialistisch team. Hierdoor is het contact met onze klanten lekker persoonlijk. Onze ervaring is dat dit erg fijn en snel werkt.

Transparant

Wij houden onze klanten op de hoogte over de voortgang en prestaties van onze projecten. Prijzen worden vooraf duidelijk gecommuniceerd. Hiermee houden wij onze dienstverlening transparant.

Daag jij mij uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Pop-up

Dit tekstvak is een pop-up. Wij maken gebruik van pop-up’s om extra informatie te geven over moeilijke termen. Op deze manier voegt een pop-up echt iets toe aan de gebruikers ervaring.

WebP

Het WebP bestandsformaat valt onder de next gen bestandsformaten. Het is in 2010 ontwikkeld door Google. WebP foto’s zijn 40% kleiner dan Jpeg zonder kwaliteitsverlies.

Conversiepercentage

Het conversiepercentage wordt gebruikt om inzicht te krijgen in het aantal kopende bezoekers v.s. het aantal niet kopende bezoekers.

Formule: conversiepercentage = aantal klanten / aantal bezoekers * 100

Mobile first webdesign

Bij een mobile first webdesign wordt een website in essentie gebouwd voor mobiele gebruikers. Pas hierna vindt de optimalisatie voor desktop plaats.

Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *
Voornaam *
E-mail *
Voornaam