Speed Optimization

Voorkom dat klanten weglopen vanwege lange laadtijden, iets voor jou?

Is jouw website of webshop aan de trage kant? Dan is de kans groot dat enorm veel klanten hierdoor afhaken, zonde… Wij verbeteren de hosting, versnellen de site en optimaliseren media bestanden.

Daag je ons uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Wat is speed optimization?

Een snelle website of webshop is enorm belangrijk voor een goede gebruikerservaring. In 2018 deed een gemiddelde mobiele website er ongeveer 15.3 seconden over om te laden. Voor de beste resultaten is het belangrijk laadtijden korter dan 4 seconden na te streven. Voor elke seconde langer kelderen

conversiepercentages

enorm. Anno 2023 verliezen online ondernemers enorm veel omzet vanwege trage websites en webshops.
Hoe speed optimization werkt

De voordelen van speed optimization

Stapsgewijs naar super korte laadtijden van jouw website of webshop

Stap 1: Status quo opmaken

Voordat we een website kunnen versnellen kijken we eerst waar we nu staan. Met GT Metrix en Google Lighthouse voeren we snelheidstesten uit van belangrijke pagina’s. Om de betrouwbaarheid te verhogen voeren we deze testen verspreid over de dag uit.

Stap 2: Opties onderzoeken

Op basis van deze testresultaten gaan we in de soft- en hardware van jouw website opzoek naar mogelijke verbeterpunten. Alle gevonden verbeterpunten leggen wij vast in een rapport.

Stap 3: Plan bespreken

Nu het onderzoek voltooid is bespreken we samen de mogelijkheden en maken we een plan van aanpak. Afhankelijk van de complexiteit stellen we een deadline op wanneer de snelheidsoptimalisatie voltooid is.

Stap 4: Verbeteringen doorvoeren

Alle besproken verbeteringen voeren wij volgens plan uit. Gedurende deze fase checken wij regelmatig de functionaliteit van de website en lossen we eventueel ontstane fouten direct op. Tevens voeren we opnieuw snelheidstesten uit om de behaalde winst zichtbaar te krijgen.

Onze webdeveloper aan het woord

Alles over speed optimization

Alhoewel we anno 2023 in het tijdperk van 5G leven hebben enorm veel internet gebruikers nog last van trage websites en webshops. Online ondernemers laten vanwege lange laadtijden dagelijks enorm veel omzet liggen… zonde! Het conversiepercentage van WallMart steeg maar liefst 2% per seconde dat de website sneller laadde. 

Snelle server, daar waar je klanten zitten

Bij voornamelijk veel startende online ondernemers zien wij veel server-side problemen die voor lange laadtijden zorgen. In veel gevallen is er in het begin gekozen voor een goedkope server in het buitenland, nu de online onderneming klanten genereert komt deze server al snel te kort. Daarnaast zien we ook dat veel (malafide) bots serverruimte opeisen

Voor de beste resultaten wordt jouw website gehost in hetzelfde land als waar jouw klanten zitten
Niet geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen de laadsnelheid van webpagina's erg vertragen

Comprimeer mediabestanden

Hoelang het duurt voor een webpagina om te laden heeft veel te maken met hoe “zwaar” een website is. De zwaarte van een webpagina wordt voornamelijk bepaald door de bestandsgrootte van alle mediabestanden zoals afbeeldingen en video’s. Wij comprimeren deze mediabestanden met behulp van verschillende compressie technieken en zetten deze om in 

Next-Gen

bestandsformaten.

Code optimalisatie

Een website of webshop is in feite een enorme hoeveelheid ingewikkelde code zoals

HTML

JavaScript

CSS

 en 

PHP

. Wij comprimeren en “verpakken” deze code op manieren waardoor snellere communicatie plaatsvindt tussen server en gebruiker. Code optimalisatie combineren wij altijd met caching-technieken, op deze manier is omzetverlies vanwege trage webpagina’s verleden tijd.
Een voorbeeld van hoe JavaScript code op een website eruit ziet

8 tips om laadtijden van websites en webshops te verminderen

Een gemiddelde website wordt dagelijks honderden tot duizenden keren 

gecrawlt

 door bots. Veel van deze bots zijn van zoekmachines zoals Google, op deze manier indexeren zij alle pagina’s en verbetert jouw online zichtbaarheid. Ook maken criminelen gebruik van bots om zwakheden in de beveiliging op te sporen met als doel een website te hacken. Met behulp van een .htaccess (Hypertext Access) bestand is het mogelijk om bot-verkeer te reguleren. Hierdoor bespaar je enorm veel server capaciteit, dit resulteert direct in het sneller laden van alle webpagina’s.
Overmatig botverkeer vertraagt een website of webshop enorm

Naast een snelle en betrouwbare server is ook de locatie waar deze server zich bevindt van invloed op de snelheid. Staat jouw server bijvoorbeeld in Amerika, maar komen jouw website bezoekers uit Nederland? In dit geval moeten enorme afstanden overbrugt worden. Kies altijd voor een snelle en betrouwbare server in hetzelfde land waar jouw bezoekers wonen.

Mediabestanden hebben enorme invloed op de zwaarte van een website. Door media bestanden te comprimeren zullen laadtijden enorm verkorten. Het volgende kun je proberen voor afbeeldingen en video’s: Afbeeldingen: Video’s:
Een geoptimaliseerde vs een niet geoptimaliseerde foto

Door je website of webshop te cachen maak je in feite hap-klare kopietjes. Deze kopietjes kunnen gemakkelijk opgevraagd worden door browsers van eindgebruikers waardoor laadtijden enorm verkorten. Voor de beste resultaten richt je zowel een server-side cache, en een client-side cache in.

Mediabestanden hebben de grootste invloed op hoe “zwaar” een website is. Zeker wanneer de server en eindgebruiker ver van elkaar verwijderd zijn levert dit lange laadtijden op. In dit geval kan een CDN de oplossing zijn. Via een CDN netwerk worden alle mediabestanden opgeslagen op strategische locaties over de gehele wereld. Alhoewel de website nog steeds opgevraagd wordt vanaf de originele server, worden mediabestanden vanaf een server in de buurt geleverd.

Een Content Delivery Network verbetert laadsnelheden van je webpagina’s wanneer je klanten verspreid over de wereld zitten

Robots.txt, soms ook Robots Exclusion Protocol genoemd, is een bestand op een website. In dit bestand staan regels waar bots die een website crawlen zich aan moeten houden. Op deze manier ga je zuinig om met de servercapaciteit en het crawlbudget van zoekmachines zoals Google.

Met een robots.txt bestand voorkom je dat bots te veel server capaciteit verbruiken
Lazy-loading zorgt ervoor dat enkel het deel van een website wordt geladen wat in of vlakbij de

view-port

 is. Op deze manier worden website elementen pas ingeladen wanneer dit ook echt nodig is.
Met behulp van lazy-loading verbeter je de laadsnelheid van webpagina’s
Een website of webshop is in feite een enorme hoeveelheid ingewikkelde code zoals 

HTML

JavaScript

CSS

 en 

PHP

. De manier waarop deze code standaard geleverd wordt aan eindgebruikers is uiterst in-efficiënt. Door pakketjes code te combineren en gecomprimeerd aan te bieden aan eindgebruikers kunnen enorme snelheidswinsten behaald worden.
Een voorbeeld van hoe PHP code eruit ziet op een website

Ons werk

Onze tevreden klanten aan het woord

Tim Wouters
Tim Wouters
Eigenaar Trendy Meubels
Lees verder
Sinds 2019 is Uplevel marketing altijd nauw betrokken geweest binnen onze bedrijfsvoering. Zij hebben een moderne webshop voor ons gebouwd en zijn verantwoordelijk voor ons online marketing plan. Wanneer er iets fout gaat hoef ik maar te appen of te bellen en het word meteen opgepakt.
Geert van den Wildenberg
Geert van den Wildenberg
Eigenaar Cogni Care
Lees verder
Uplevel marketing is verantwoordelijk geweest voor de transitie naar een nieuwe, moderne website. Daarnaast helpen zij ons intensief om de Duitse markt te betreden. Hele kundige mensen zijn het.
Wouter de Haas
Wouter de Haas
Eigenaar Back in Nature
Lees verder
Sinds 2021 ben ik gestart met mijn eigen personal training onderneming. Uplevel heeft voor mij een website ontwikkeld die ik zelf in beheer heb. Wat ik fijn vind is het laagdrempelige contact.
Julianne Ottenbros
Julianne Ottenbros
Eigenaar TWP Family
Lees verder
Af en toe loop ik een beetje vast met mijn social media marketing. Al meermaals hebben zij mij geholpen structuur in mijn campagnes aan te brengen en doelgerichter te adverteren.
Jessica Santori
Jessica Santori
Club Santa Rosa
Lees verder
Wij hebben Uplevel Marketing op ons resort in Lanzarote mogen ontvangen. Zij hebben voor ons een promotiefilm ontwikkeld en nieuwe fotos gemaakt om onze website te updaten.
Mattia Ordine
Mattia Ordine
Eigenaar La Tabla
Lees verder
Gedurende de corona uitbraak heeft Uplevel marketing een promotievideo over Lanzarote gemaakt. Hierin hebben zij mijn tapas restaurant in terug laten komen. Hartstikke bedankt daarvoor!
Vorige
Volgende

Zij hebben ons al uitgedaagd

Jouw webdeveloper

Maury van den Wildenberg

Een foto van Maury met een laptop in haar hand

Daag jij mij uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Exclusiviteit

Exclusiviteit bij ons betekend dat wij niet werken voor meer dan één bedrijf uit dezelfde branche binnen een regio. Wij hebben integriteit hoog in het vaandel staan.

Snel geholpen

Zeker in onze branche wil je natuurlijk snel geholpen worden. Vanwege onze persoonlijke aanpak kunnen wij snel schakelen bij veranderingen. Je beland bij ons hierdoor altijd boven op de stapel.

Persoonlijk

Wij zijn een klein specialistisch team. Hierdoor is het contact met onze klanten lekker persoonlijk. Onze ervaring is dat dit erg fijn en snel werkt.

Transparant

Wij houden onze klanten op de hoogte over de voortgang en prestaties van onze projecten. Prijzen worden vooraf duidelijk gecommuniceerd. Hiermee houden wij onze dienstverlening transparant.

Daag jij mij uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

View-port

De view-port is het deel van een website die jij ziet op jouw mobiele telefoon of computer. Door te scrollen kun je deze view port verplaatsen.

GIF bestand

GIF staat voor Graphics Interchange Format. Het is een rasterbestandstype waarmee afbeeldingen en video’s gecomprimeerd kunnen worden weergegeven.

WebP

Het WebP bestandsformaat valt onder de next gen bestandsformaten. Het is in 2010 ontwikkeld door Google. WebP foto’s zijn 40% kleiner dan Jpeg zonder kwaliteitsverlies.