Search Engine Optimization (SEO)

Voor gratis bezoekers vanuit de organische zoekopdrachten in Google.

Met SEO wordt de structuur, autoriteit en de inhoud van je site aangepast met als doel organisch hoog te ranken. Op termijn resulteert dit in gratis verkeer en een enorme besparing op marketingkosten.

Daag je ons uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Wat is Search Engine Optimization (SEO)?

Van alle zoekmachines zoals Bing en Yahoo laat Google met een marktaandeel van 92% zijn concurrenten ver achter zich. Per seconden verwerkt Google 99.000 zoekopdrachten. Met SEO verover je topposities in Google en genereer je gratis

warme leads

. Een solide SEO strategie zorgt voor succes op lange termijn.
Hoe Search Engine Optimization (SEO) werkt

De voordelen van SEO

De stappen naar topposities in Google

Stap 1: Doelen en wensen bespreken

De manier waarop jouw merk online gevonden moet worden is sterk afhankelijk van de bedrijfsactiviteiten. Samen met een SEO expert wordt bepaald welke keywords warme leads genereren. Tevens worden concurrenten geanalyseerd om de moeilijkheid van het traject te bepalen.

Stap 2: Technische analyse

Door doelgerichte keywords op strategische plaatsen terug te laten komen weet Google beter waar jouw webshop of website over gaat. Het laaghangend fruit is dan ook altijd om een technische analyse uit te voeren. Deze analyse vormt de basis om op korte termijn beter gevonden te worden.

Stap 3: Optimaliseren

De technische analyse biedt concrete tips & tricks om alle webpagina’s te verbeteren. Zo bieden wij ondersteuning bij het optimaliseren van webteksten, meta teksten, titels, media bestanden, snelheid en nog veel meer. Het is van belang om eerst een SEO technische solide fundering te leggen alvorens een SEO strategie ontwikkeld wordt.

Stap 4: SEO strategie ontwikkelen

Wanneer de huidige website of webshop van een SEO technisch sterke basis voorzien is kan een SEO strategie ontwikkeld worden. Een SEO expert doet keyword research. Op basis van deze keywords wordt waardevolle content gecreëerd. Als de content online staat kan autoriteit binnen Google worden opgebouwd door te gaan zoeken naar relevante backlinks.

Onze SEO expert aan het woord

Alles over zoekmachine optimalisatie (SEO)

Met zoekmachine optimalisatie (Engels: Search Engine Optimization) zorg je ervoor dat jouw website of webshop beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo en DuckDuckGo. Door te investeren in SEO wordt jouw bedrijf online beter 

organisch

 gevonden waardoor het op termijn minder geld kost om relevante bezoekers te generen.

Wat kan ik zelf doen om hoger te scoren in Google?

Met een marktaandeel van 92% laat Google zijn concurrenten ver achter zich. Een hoge positie in Google zorgt ook voor betere resultaten in andere zoekmachines. Een SEO technisch solide basis creëren is iets wat sommige ondernemers graag zelf proberen. Door keywords op strategische plekken te gebruiken, de 

linkstructuur

 te verbeteren en de snelheid te verhogen worden vaak al mooie resultaten geboekt.
Mensen kijken niet verder dan de eerste pagina, daarom is het belangrijk om goed te scoren in Google
De moeilijkheid om hoog te scoren in Google is sterk afhankelijk van de mate van concurrentie.

Is een toppositie scoren in Google moeilijk?

Hoeveel moeite er nodig is om te scoren in Google is sterk afhankelijk van het SEO succes van concurrenten. Doorgaans geldt: hoe lokaler je gevonden wil worden hoe makkelijker het is om te scoren. Dit komt omdat lokaal de concurrentie altijd minder heftig is. Het analyseren van concurrenten binnen jouw branche en werkgebied kan een indicatie geven van de moeilijkheid om topposities te scoren in Google.

Wat heb ik aan een toppositie in Google?

Met een toppositie in Google wordt bedoeld dat je op de 1e pagina van Google organisch zichtbaar bent. Zeker bij top 3 posities neemt het organisch verkeer van Google naar jouw website of webshop enorm toe. Omdat je geen geld betaalt om deze stroom bezoekers te generen zal de 

Cost Per Action (CPA)

 enorm dalen.
Een toppositie in Google zorgt voor een betere marktpositie

8 tips voor succes in Google

Google’s algoritme gebruikt de linkstructuur van jouw website of webshop om te begrijpen waar het over gaat. Belangrijk is om URL’s duidelijk te omschrijven. Door

intern te linken

naar andere pagina’s laat je aan Google weten dat die pagina relevant is over dat specifieke onderwerp. Wanneer je

extern linkt

naar een andere website laat je aan Google weten dat die andere website meer weet over dat specifieke onderwerp.

Vooralsnog kan het algoritme van Google niet interpreteren waar een foto of video over gaat. Door media bestanden te voorzien van goede beschrijvingen met gebruik van keywords help je Google te begrijpen waar de media bestanden over gaan.

Met keyword research doe je onderzoek naar welke zoektermen relevant zijn voor jouw bedrijf. Online zijn er heel veel verschillende gratis en betaalde tools te vinden. De meest betrouwbare resultaten krijg je door de gratis keyword planner tool te gebruiken in Google Ads. Echter, voor accurate resultaten in 

zoekvolume

 vereist Google dat je minimaal één betaalde Google Ads campagne hebt lopen.
Vind de beste zoekwoorden in Google Ads keyword planner
Een goed startpunt is om succesvolle concurrenten te analyseren. Dit doe je door met relevante zoektermen in Google te zoeken. Hoe ziet de 

Search Engine Result Page (SERP)

 er uit? Klik op organische resultaten en beoordeel naast de laadsnelheid ook de inhoud. Noteer alle goede punten en verbeterpunten en gebruik dit om je eigen website of webshop te verbeteren.
Door goed te kijken naar je directe concurrenten, hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden
Omdat het mensen zijn die gebruik maken van Google hecht Google veel waarde aan gebruiksvriendelijkheid. Om dit te kunnen maakt Google sinds 2020 gebruik van core web vitals. Dit zijn 3 onderdelen die beoordelen hoe gebruiksvriendelijk een website is:
  1. Largest Contentful Paint (LCP), beoordeelt hoe snel een pagina laadt
  2. First Input Delay (FID), beoordeelt hoe snel een pagina te gebruiken is
  3. Cumulative Layout Shift (CLS), beoordeelt de visuele stabiliteit van de pagina
Benieuwd hoe snel jouw website is? Test het op GT Metrix.
Met een snelle website scoor je hoger in Google en zorg je ervoor dat minder bezoekers afhaken

Vroeger scoorde je hoog door zoveel mogelijk zoekwoorden in een tekst te verwerken. Deze tijden zijn voorbij. Tegenwoordig is het veel belangrijker om waardevolle content te hebben die erop gericht is om mensen zo lang mogelijk op je website te laten verblijven. Bedenk wat voor content jij kunt maken om bezoekers naar jouw website te trekken.

Keyword gebruik is een delicaat proces. Te weinig keywords en Google weet niet waar het over gaat. Te veel keywords en Google geeft juist strafpunten waardoor je slechter gevonden wordt. Een goede vuistregel is dat teksten gewoon lekker leesbaar zijn. Maak ook gebruik van synoniemen, sinds 2013 kan Google deze interpreteren en verbetert het de SEO prestaties.

Wanneer een zin niet meer natuurlijk leest omdat je te veel keywords gebruikt, zal Google je hiervoor afstraffen

Wanneer een webpagina veel backlinks heeft van externe websites gaat Google ervan uit dat deze webpagina erg belangrijk is. Het is belangrijk dat backlinks van websites komen die relevant zijn. Zorg er ook voor dat backlinks op een legale manier verkregen worden. Doorgaans geldt dat wanneer er voor een backlink betaald wordt deze niet legaal is. Hiermee riskeer je dat Google jouw website of webshop op een zwarte lijst zet.

Ons werk

Onze tevreden klanten aan het woord

Tim Wouters
Tim Wouters
Eigenaar Trendy Meubels
Lees verder
Sinds 2019 is Uplevel marketing altijd nauw betrokken geweest binnen onze bedrijfsvoering. Zij hebben een moderne webshop voor ons gebouwd en zijn verantwoordelijk voor ons online marketing plan. Wanneer er iets fout gaat hoef ik maar te appen of te bellen en het word meteen opgepakt.
Geert van den Wildenberg
Geert van den Wildenberg
Eigenaar Cogni Care
Lees verder
Uplevel marketing is verantwoordelijk geweest voor de transitie naar een nieuwe, moderne website. Daarnaast helpen zij ons intensief om de Duitse markt te betreden. Hele kundige mensen zijn het.
Wouter de Haas
Wouter de Haas
Eigenaar Back in Nature
Lees verder
Sinds 2021 ben ik gestart met mijn eigen personal training onderneming. Uplevel heeft voor mij een website ontwikkeld die ik zelf in beheer heb. Wat ik fijn vind is het laagdrempelige contact.
Julianne Ottenbros
Julianne Ottenbros
Eigenaar TWP Family
Lees verder
Af en toe loop ik een beetje vast met mijn social media marketing. Al meermaals hebben zij mij geholpen structuur in mijn campagnes aan te brengen en doelgerichter te adverteren.
Jessica Santori
Jessica Santori
Club Santa Rosa
Lees verder
Wij hebben Uplevel Marketing op ons resort in Lanzarote mogen ontvangen. Zij hebben voor ons een promotiefilm ontwikkeld en nieuwe fotos gemaakt om onze website te updaten.
Mattia Ordine
Mattia Ordine
Eigenaar La Tabla
Lees verder
Gedurende de corona uitbraak heeft Uplevel marketing een promotievideo over Lanzarote gemaakt. Hierin hebben zij mijn tapas restaurant in terug laten komen. Hartstikke bedankt daarvoor!
Vorige
Volgende

Zij hebben ons al uitgedaagd

Jouw marketeer

Dave Verstappen

Daag jij mij uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Exclusiviteit

Exclusiviteit bij ons betekend dat wij niet werken voor meer dan één bedrijf uit dezelfde branche binnen een regio. Wij hebben integriteit hoog in het vaandel staan.

Snel geholpen

Zeker in onze branche wil je natuurlijk snel geholpen worden. Vanwege onze persoonlijke aanpak kunnen wij snel schakelen bij veranderingen. Je beland bij ons hierdoor altijd boven op de stapel.

Persoonlijk

Wij zijn een klein specialistisch team. Hierdoor is het contact met onze klanten lekker persoonlijk. Onze ervaring is dat dit erg fijn en snel werkt.

Transparant

Wij houden onze klanten op de hoogte over de voortgang en prestaties van onze projecten. Prijzen worden vooraf duidelijk gecommuniceerd. Hiermee houden wij onze dienstverlening transparant.

Daag jij mij uit?

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Waar kunnen we je bij helpen?

Search Engine Result Page

De Search Engine Result Page (SERP) is de pagina van Google waar na het uitvoeren van een zoekopdracht alle zoekresultaten van relevant naar minder relevant geordend staan.

Zoekvolume